Špenátová polévka byla ve školce moje nejoblíbenější. Nakonec jsem zjistila, že je vlastně jednoduchá a tak si ji ráda dělám. 🙂

 

Špenátová polévka

6 porcí | příprava: 20 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1200 g zmraženého sekaného špenátu
  • zeleninový vývar nebo voda – podle potřeby
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • česnek – podle chuti
  • 400 g předem uvařených malých fazolí

 

Nejprve si udělám cibulový základ. V hrnci si osmahnu cibulku na oleji a nasypu do hrnce zmražený špenát. Vše zaliji vodou, nebo vývarem tak, aby byl špenát ponořený. Nechám chvilku povařit –  asi tak 10 – 15 minut, a pak se pustím do ochucování, přidám sůl, muškátový oříšek a česnek. Do hrnce dám i uvařené fazole a vše nechám ještě chvilku povařit, aby se spojily chutě.

Podávám s opraženými slunečnicovými semínky a pár kapkami konopného oleje.