Těsto na „pravou“ italskou pizzu

Upečte si doma pravou italskou pizzu. Připravit si těsto na pizzu je úžasně jednoduché.

Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale tento je z nich nejlepší. Pizzu máme u nás doma všichni rádi. Super je, že si na těsto můžete dát vše, co máte rádi, a můžete zkoušet nové variace.

Tip na pečení: Dejte předehřát troubu i s plechem. Pizzu si nachystejte na pečícím papíře a poté ji hned přendejte na vyhřátý plech, dříve než začne dál kynout.

Recept je jednoduchý!

Pizza těsto (2-3 pizzy):

  • 550 g hladké mouky (celozrnné)
  • 1 lžíce cukru
  • půl kostky droždí
  • špetka soli
  • 5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 200 ml vody (přidávejte postupně)

+ hodina kynutí

Rajčatové sugo: 

  • plechovka krájených rajčat
  • lžička provensálského koření
  • 1 stroužek česneku

Na dokončení:

  • cca 200g kvalitní šunky
  • 2-3 mozzarelly

Postup je vždy lepší ukázat ;), koukněte na video.

1 comment / Add your comment below

Napsat komentář