Tradiční velikonoční beránek

Popravdě mám natočenou ještě jednu verzi beránka, zdravou variantu, která dopadla katastrofálně 😀 Takže pro druhou a zveřejněnou variantu jsem sáhla po ověřeném receptu.

Byla jsem trochu zoufalá, že se mi zdravá varianta nepovedla udělat. Abych si zpravila náladu, vzala jsem recept na bábovku, kterou u nás doma máme všichni rádi a dělala jsem ji už několikrát. Jen jsem těsto místo do bábovkové formy dala do beránka :).

Beránek se krásně povedl, udělala jsem ho žíhaného – z toho důvodu jsem použila běžnou bílou mouku, aby žíhání vyniklo. (Protože v mé celozrnné variantě nebylo žíhání vůbec znatelné.)

 

Velikonoční beránek

1 beránek – veliká forma | příprava: 15 minut + 60 minut pečení | SNADNÉ

  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 200 g cukru
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 400 g hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • 300 ml mléka
  • 50 g kokosu
  • 1 lžíce nepraženého kakaa
  • 60 g čokolády
  • kousek másla na vymazání formy (Zkoušela jsem olej, ale ten stékal po stranách. Nejvíce se mi osvědčilo vymazat formu máslem a to pěkně prsty.)

 

Celý postup mám pro vás natočený.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *