
Popravdě mám natočenou ještě jednu verzi beránka, zdravou variantu, která dopadla katastrofálně 😀 Takže pro druhou a zveřejněnou variantu jsem sáhla po ověřeném receptu.
Byla jsem trochu zoufalá, že se mi zdravá varianta nepovedla udělat. Abych si zpravila náladu, vzala jsem recept na bábovku, kterou u nás doma máme všichni rádi a dělala jsem ji už několikrát. Jen jsem těsto místo do bábovkové formy dala do beránka :).
Beránek se krásně povedl, udělala jsem ho žíhaného – z toho důvodu jsem použila běžnou bílou mouku, aby žíhání vyniklo. (Protože v mé celozrnné variantě nebylo žíhání vůbec znatelné.)
Velikonoční beránek
1 beránek – veliká forma | příprava: 15 minut + 60 minut pečení | SNADNÉ
- 2 vejce od šťastných slepiček
- 200 g cukru
- 200 ml slunečnicového oleje
- 400 g hladké mouky
- prášek do pečiva
- 300 ml mléka
- 50 g kokosu
- 1 lžíce nepraženého kakaa
- 60 g čokolády
- kousek másla na vymazání formy (Zkoušela jsem olej, ale ten stékal po stranách. Nejvíce se mi osvědčilo vymazat formu máslem a to pěkně prsty.)
Celý postup mám pro vás natočený.