Pečete na Štědrý den vánočku??
Já si Vánoce bez ní neumím představit. Udělala jsem proto rovnou dvě vegan varianty. Jedna je bezlepková, protože vím, že vás je hodně, co mě sledujete a nemůžete lepek ;).
Jinak po vyzkoušení bezlepkové mouky, jsem byla vděčná za to, že nemám intoleranci na lepek a můžu nám udělat tu špaldovou :).
Bezlepková vánočka
1 veliká nebo 2 menší | příprava: 15 minut + kynutí a pečení | SLOŽITĚJŠÍ
- 300 ml mléka (já použila ovesné) nebo vody
- 30 g droždí
- 1 lžíce kokosového cukru
- 500 g bezlepkové mouky (použila jsem univerzální směs)
- 80 g kokosového cukru
- půl lžičky drceného anýzu
- kůra z biocitronu
- 60 g rozinek
- 15 g psyllia ve 250 ml vody (nahrazujeme tak přibližně 4 vejce)
- 100 g rozpuštěného kokosového tuku
Celozrnná špaldová vánočka
1 veliká nebo 2 menší | příprava: cca 30 minut + kynutí a pečení | SLOŽITĚJŠÍ
- 230 ml mléka (já použila ovesné) nebo vody
- 30 g droždí
- 1 lžíce kokosového cukru
- 500 g celozrnné špaldové mouky
- 80 g kokosového cukru
- půl lžičky drceného anýzu
- 60 g rozinek
- 100 g rozpuštěného kokosového tuku
- kůra z biocitronu
Postup jak na vánočky a jak je uplést máte ve videu. 😉
Dobrý den,
nebude vadit,když udělám těsto se sušeným droždím ? Já bohužel čerstvé nikde neseženu.
Děkuji za odpověď
Jana
Pěkný den Jano,
prozatím jsem těsto se sušeným droždím nezkoušela. Myslím, že by to vadit nemělo, jen nevím kolik toho sušeného droždí bude potřeba.
Mějte se pěkně.
Anička
Zdravím, nevím zda není pozdě, ale peču se sušeným a vypadá to nadějně, jeden sáček na 0,5 kg mouky. Jedu podle receptu a vše ok😇
Dobrý den,
obávám se, že jak uvádíte v receptu na bezlepkovou vánočku ovesné mléko, tak ovesné mléko není bezlepkové.
Děkuji za připomínku, s tím ovsem je to složitější, teď nevím, zda bylo mléko bezlepkové nebo ne. Nicméně mléko si může zvolit každý takové jaké používá. Případně to funguje stejně s vodou :)).