Velikonoční beránek | bezlepkový a vegan

Velikonoce bez beránka na stole si neumím představit.

Recept na mazanec jsem udělala se špaldovkou, tak všem bezlepkářům to teď musím vynahradit a (nejen) proto je můj Velikonoční beránek bezlepkový.

Je to také můj poslední, letošní, velikonoční recept a zveřejňuji ho o pár dní dřív, abyste jej ještě stihli. 🙂

 

Velikonoční beránek

Velká forma | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 200 g jáhlové mouky
  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 30 g strouhaného kokosu (používám bio – který je kvalitní a není tak suchý)
  • 60 g kokosového cukru (můžete použít i jiné sladidlo)
  • 1 prášek do pečiva (s vinným kamenem)
  • 70 g kokosového tuku
  • 400 – 500 ml vody (uvidíte kolik si těsto řekne – kokosová mouka hodně saje)
  • kokosový tuk a pohanková mouka na formu
  • rozinky a ořechy
  • Mesquite prášek na posypání

 

Celý postup na beránka mám pro vás ve videoreceptu. 🙂

4 komentáře u „Velikonoční beránek | bezlepkový a vegan

  1. Dobrý den, paní Anno, začala jsem pátrat, raději už s předstihem po receptu na beránka a jako vždy jsem nejdříve koukla k Vám a ejhle, je tu.:-) A dokonce bezlepkový, pro nás ideální! Zkusím si ho upéct už teď, nanečisto,:-) ale přece jenom mám otázku – dala by se nahradit jáhlová mouka? Já jsem už nějaké recepty z jáhlové mouky zkoušela, protože jáhly máme jíst, jenže děti ji odmítají. Neumí ji spolknout, nechutná jim. Je v tomto receptu hodně poznat, případně mi, prosím, dejte tip na nějakou jinou. Děkuji, milu

    1. Pěkný den,
      jáhlová mouka by teoreticky měla být nahraditelná jakoukoliv jinou moukou, kterou máte doma rádi. Jen možná bude potřeba upravit množství tekutiny. Je škoda, že dětem jáhlová nechutná, já ji miluju. Je sladká, krásně lepí a bezvadně se s ní pracuje. Z bezlepkových muk ji mám nejraději :).

  2. Dobrý den, moc děkuji za tyto stránky s recepty, jsou úžasné. Pekla jsem dnes beránka, ale bohužel se dost droli, je to běžné, nebo jsem udělala nějakou chybu? 🤔

    1. Pěkný den, beránek je bezlepkový, je možné, že bude křehčí. Ale takhle na dálku moc neporadím, a když nevidím, jak se drolí. 🙂 Pokud jste použila vše stejně jako je v receptu, nevím, kde by mohla být chyba.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *