Zapečený květák s boloňskou omáčkou

Tento recept byl takový pokus omyl :). Nakonec z toho vzniklo výborné jídlo.

Boloňská omáčka je naše oblíbená, ale protože kvůli Whole30 nemůžeme jíst těstoviny, vyzkoušeli jsme to s květákem. Byla to taková dobrota, že jsme si to nemohli nechat pro sebe.

Tady máte recept :).

 

Boloňská omáčka

4 porce | příprava: 20 minut + 2 hodiny vaření | SNADNÉ

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 cibule
  • 500 g mletého vepřového masa (namelte si sami, pokud můžete :))
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 4 lžičky soli
  • 1 petržel
  • 2 mrkve
  • 4 řapíky celeru
  • rajčatový protlak
  • 2 plechovky pokrájených rajčat
  • 150 ml vody
  • 3 stroužky česneku (tak 10 minut před koncem vaření)

Boloňskou omáčku jsme zapékali s květákem. Stačil nám jeden větší květák :).

Celý postup mám pro vás natočený. Krásný den!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *