
Tento recept byl takový pokus omyl :). Nakonec z toho vzniklo výborné jídlo.
Boloňská omáčka je naše oblíbená, ale protože kvůli Whole30 nemůžeme jíst těstoviny, vyzkoušeli jsme to s květákem. Byla to taková dobrota, že jsme si to nemohli nechat pro sebe.
Tady máte recept :).
Boloňská omáčka
4 porce | příprava: 20 minut + 2 hodiny vaření | SNADNÉ
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 cibule
- 500 g mletého vepřového masa (namelte si sami, pokud můžete :))
- 2 lžičky provensálského koření
- 4 lžičky soli
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 4 řapíky celeru
- rajčatový protlak
- 2 plechovky pokrájených rajčat
- 150 ml vody
- 3 stroužky česneku (tak 10 minut před koncem vaření)
Boloňskou omáčku jsme zapékali s květákem. Stačil nám jeden větší květák :).
Celý postup mám pro vás natočený. Krásný den!