Receptů na tuhle dobrotu jsem zkoušela víc. Je to celkem oříšek udělat zdravou variantu na Brownies, která bude chuťově mňamózní :).

Nakonec jsem skončila u verzi z batátů (sladkých brambor), protože v chuti Brownies nejsou vůbec poznat. Zato Brownies z fazolí, červené řepy či banánu… ať si každý říká co chce, ale já je tam prostě cítila. Za mě tedy batáty jednoznačně k pečení nejlepší :).

Poslední dobou vše co peču se snažím děla bezlepkové, protože lepek je pro tělo špatně stravitelný a tak je jednodušší jíst věci bez lepku :). Taky si dávám záležet na tom, jakou mouku zvolit, protože ve svém jídelníčku postupně omezuju sacharidy. Myslím, že tohle je ten udržitelný způsob opravdu zdravého stravování :).

Ještě chci vyzkoušet i nějaké super čokoládové, takže tohle není poslední recept na Brownies.

Jdeme na to!

 

Borůvkové brownies

pekáč 30×20 cm | příprava: 20 minut + cca 15 minut pečení | SNADNÉ

  • 200 g batátového pyré (uvařené batáty rozmixujte)
  • 40 g kokosového tuku (případně jiný zdravý tuk)
  • 100 g sušených švestek
  • 150 g pohankové mouky
  • 50 g čirokové mouky
  • 4 lžíce nepraženého kakaa
  • 1 lžička sody
  • 200 ml vody
  • 4 lžíce datlového sirupu (můžete i jiné sladidlo)
  • 120 g čerstvých borůvek

 

Postup ve videoreceptu: