Jednoduchá zeleninová polévka se zeleniny co máte doma. Skvělá k snídani a zasytí na celé dopoledne ;).

Tip: Dejte si k ní pár vlašských oříšků a uvidíte jak se chuť polévky posune ještě dál.

Mrkni co je přesně výzva Zdravě do plavek.

Zeleninová polévka

4 porce | příprava 10 minut + 20 minut vaření | SNADNÉ

  • půlka cibule
  • 4 menší mrkve
  • 1 petržel
  • 5 žampionů
  • 2 řapíky celeru
  • 4 lžíce tuku (Ghí)
  • 1 litr vody
  • sůl

Postup:

Nejprve si na tuku osmahnu cibulku a poté přidám na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, nechám je pomalu opékat. Zelenina se krásně rozvoní a začne chytat zlatou barvu. Poté přidám žampiony a řapíkatý celer. Ještě chvilku vše smažím na tuku. V rychlovarné konvici si nechám uvařit litr vody a všechnu zeleninu jí zaleju. Polévku nechám pozvolna vařit asi tak 20 minut, dokud není zelenina krásně měkká. Nakonec už jen polévku dochutím solí, která všechny chutě zvýrazní.