Už se určitě taky těšíte na jaro, na sluníčko a teplé počasí. A já takhle otravuju ještě se zimou. 😀 Nebojte, zeleninové ragú je můj poslední zimní recept pro letošek. Píšu s bramborovým pyré, ale jsou to spíše, takové šťouchané brambory. Ragú můžete klidně udělat i s běžnou bramborovou kaší.
Recept je to trochu pracnější, než jste ode mě zvyklí, ale výsledek stojí zato. Díky kořenové zelenině, má ragú výbornou chuť a potřebné bílkoviny dostaneme z čočky. 🙂
Zeleninové ragú s bramborovým pyré
6 porcí | příprava: 60 minut + 40 minut zapékání | PRACNĚJŠÍ
- 1 kg brambor (vařím v osolené a pokmínované vodě)
- 150 g čočky (vařím ve 300 ml vody)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1 veliká mrkev
- půlka menšího celeru
- sůl
- tymián
- 1 rajský protlak
- 200 – 250 ml rajčatového pyré
- 7 větších žampionů (osmahněte na olivovém oleji nebo na ghí)
Postup mám pro vás ve videonávodu. 🙂