Už se určitě taky těšíte na jaro, na sluníčko a teplé počasí. A já takhle otravuju ještě se zimou. 😀 Nebojte, zeleninové ragú je můj poslední zimní recept pro letošek. Píšu s bramborovým pyré, ale jsou to spíše, takové šťouchané brambory. Ragú můžete klidně udělat i s běžnou bramborovou kaší.

Recept je to trochu pracnější, než jste ode mě zvyklí, ale výsledek stojí zato. Díky kořenové zelenině, má ragú výbornou chuť a potřebné bílkoviny dostaneme z čočky. 🙂

 

Zeleninové ragú s bramborovým pyré

6 porcí | příprava: 60 minut + 40 minut zapékání | PRACNĚJŠÍ

  • 1 kg brambor (vařím v osolené a pokmínované vodě)
  • 150 g čočky (vařím ve 300 ml vody)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1 veliká mrkev
  • půlka menšího celeru
  • sůl
  • tymián
  • 1 rajský protlak
  • 200 – 250 ml rajčatového pyré
  • 7 větších žampionů (osmahněte na olivovém oleji nebo na ghí)

 

Postup mám pro vás ve videonávodu. 🙂