Domácí paštika | BEZ MASA

Recept na domácí párky vás tak nadchnul, že jsem se rozhodla udělat další variantu na tradičně masové jídlo. Zvolila jsem domácí paštiku bez masa. S Vašíkem jsme zkoušeli několik variant, ale tahle paštika nám chutnala nejvíce.

Nečekejte, že chutí bude stejná jako masová paštika. To však neznamená, že se té chuti nemůže přiblížit a že i tak nemůže být dobrá.

Paštiku dochucujte aspoň na dvakrát, jakmile se trochu naleží, chutná zase jinak. Hlavně si ji dochuťte tak, aby vám chutnala.

 

Domácí bezmasá paštika

4 větší porce | příprava: 20 minut | SNADNÉ

  • 300 g vařených červených fazolí
  • 80 g kešu ořechů (ty si namočte aspoň na 2 hodiny předem)
  • 50 ml vody (pro snadnější mixování)
  • cca lžička jemně mletéto pepře
  • cca lžička sušeného česneku
  • cca lžička uzené papriky
  • cca půl lžičky kajenského pepře
  • sůl

 

Celý postup mám pro vás ve videoreceptu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *