Recept na domácí párky vás tak nadchnul, že jsem se rozhodla udělat další variantu na tradičně masové jídlo. Zvolila jsem domácí paštiku bez masa. S Vašíkem jsme zkoušeli několik variant, ale tahle paštika nám chutnala nejvíce.
Nečekejte, že chutí bude stejná jako masová paštika. To však neznamená, že se té chuti nemůže přiblížit a že i tak nemůže být dobrá.
Paštiku dochucujte aspoň na dvakrát, jakmile se trochu naleží, chutná zase jinak. Hlavně si ji dochuťte tak, aby vám chutnala.
Domácí bezmasá paštika
4 větší porce | příprava: 20 minut | SNADNÉ
- 300 g vařených červených fazolí
- 80 g kešu ořechů (ty si namočte aspoň na 2 hodiny předem)
- 50 ml vody (pro snadnější mixování)
- cca lžička jemně mletéto pepře
- cca lžička sušeného česneku
- cca lžička uzené papriky
- cca půl lžičky kajenského pepře
- sůl
Celý postup mám pro vás ve videoreceptu.