První týden s jídlem do krabičky měl u vás, i u nás doma, veliký úspěch! Mám z toho velkou radost. U nás doma tenhle systém krásně funguje a já si pak užívám celý týden, kdy mám plnou lednici jídla v krabičkách a můžu se tak věnovat i jiným věcem, než každodennímu vaření.
Přišlo mi hodně dotazů ohledně toho, zda opravdu jídlo vydrží celý týden v lednici. Plánuju na toto téma samostatné video. Samozřejmě, že jídlo vydrží – jinak bych s vámi tuto metodu nesdílela a sama ji doma pak nedělala… ale má to svá pravidla jak na to.
Takže to s vámi budu chtít sdílet.
První týden do krabiček jsem nám toho taky připravila opravdu až moc. Takže jsme to nebyli schopni sníst a já rovnou dýňovou omáčku dávala do mrazáku, protože jídlo jsme dojedli ještě o víkendu :D. Takže tento týden jsem nám toho do krabiček navařila méně a vyšlo to tak akorát.
Ale pořád hledám správnou míru, nemám to ještě v oku. Je to obrovské množství jídla vařeného v jeden den a já si vždy říkám, tyjo! To nemáme šanci sníst :D. Ale pak zase, když dávám vše do krabiček mám pocit, že je toho málo :D.
Taky nachystám plnohodnotné porce pro nás tři. Nedělám menší pro Filípka, takže to jeho jídlo pak dojídáme třeba k večeři.
Na druhý týden jsem si tedy nachystala:
Snídaně
Svačina
Obědy a večeře
- Hrachová kaše s pečenou zeleninou
- Řepovo quinoové placky se šťouchanými bramborami
- Boloňská omáčka s čočkou k těstovinám
Vše mi trvalo uvařit a upéct čtyři a půl hodiny.
Video k celé přípravě jídel najdete tady dole. 🙂