Hmmm bramboráky…. ty prostě zbožňuju. Je to kousek mého dětství, česnekový bramborák a přeslazená Melta k tomu :D. Tohle prostě nic jiného nenahradí. V chuti jsou vzpomínky…

Avšak jsem zjistila, že stejně tak jsou moc dobré i bramboráky s cuketou a nebo s dýní, vždy je potřeba použít dostatek koření, které dělá bramborák bramborákem.

Tip: Bramboráky u nás doma máme ještě rádi s povidly :). Už jste tuto kombinaci zkoušeli?

 

Dýňový bramborák z trouby

16 placek (pro 2) | příprava: 15 minut + 20 minut pečení | SNADNÉ

  • 1 lžíce psyllia + 150 ml vody
  • 800 g brambor (cca 5 ks)
  • kousek máslové dýně (cca 500 g)
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka – čerstvá nebo sušená
  • 5 lžic pohankové mouky

 

Postup mám pro vás ve videu: