Jak na květiny z krému?

Krémové květiny jsem si oblíbila :). Už jsem je dělala pro dva recepty – Narozeninový dort N. 3 a Čokoládové muffiny s květinami.

Hodně vás zajímalo jaký krém používám a jak květiny dělám. Nejsem žádný profík, ale udělala jsem pro vás videonávod na tři základní květiny :).

 

Krém (Swiss meringue buttercream)

  • 4 bílky
  • 100 g cukru
  • 300 g másla

Celý postup jak si udělat krém a jak na květiny mám pro vás ve videu :).

 

25 komentářů u „Jak na květiny z krému?

  1. Dobrý den, Aničko,
    krém na květiny se mi nevede tak hezky jako Vám, Možná je to i tím, že nemám profi robot. Máslo se mi vždy srazí a musím hmotu rozpouštět a vychladit a už to není takové.
    Jaký jste použila cukr – třtinový?
    Děkuji za odpověď
    Jana Zasadilová

    1. Pěkný den, Jano,
      to mě mrzí, že se krém nedaří.
      Ano, cukr jsem použila třtinový, avšak myslím, že na konzistenci to nemá takový vliv.
      Když se máslo sráží, tak jde většinou o to, že máslo a směs, do které ji dáváme má jinou teplotu. Obě suroviny, když je chceme spojit, by měly mít přibližně stejnou teplotu. Dále je také potřeba, máslo přidávat opravdu po troškách a nechávat pořádně zašlehat.
      Profi robot na to také být nemusí. Je potřeba nespěchat, vše mít v pokojové teplotě a přidávat po troškách.
      Doufám, že se druhý pokus už povede.
      Mějte se pěkně!
      Anna

    2. Dobrý den,
      zkoušela jsem krém dvakrát, poprvé s moučkovým třtinovým cukrem, podruhé s bílým krupicovým, poprvé jsem dala jen 100g cukru, podruhé 150g v obou případech jsem přidávala zteplalé máslo po troškách, vypadalo to dobře, máslo se spojovalo s bílkovým sněhem, ale ke konci se to vždycky zdrclo. Tedˇ podruhé jsem to ale zachránila, přidala jsem ke zdrclému krému ještě dalších 50g třinového moučkového a vymíchala to metličkou ručně a kupodivu se krém spojil a vypadá fantasticky…tak kdyby ještě někdy náhodou, můžete to taky zkusit 😉

      1. Pěkný den, to je zvláštní, že se vám to zdrclo… No krémy jsou někdy zrádné. Moc děkuji za tip a za zpětnou vazbu :). Mě se ten krém povedl vždy a nikdy nevím, kde je zakopaný pes, že se to třeba někomu nepodaří.

  2. Dobrý deň, Anička.Idem robiť kvety prvý krát a chcem sa spýtať či ten istý krém môžem použiť na natretie celej torty a potom tam poukladať kvety, alebo či mám použiť iný krém na potretie torty. A ešte mám jednu otázku, či je toho krému dosť, alebo je dostačujúci iba na výzdobu. Ďakujem s pozdravom Táňa.

    1. Pěkný den i Tobě Táňo :). Krém na dort můžeš určitě dát, ale množství, které je v receptu vystačí pouze na květiny. Za mě skvělý krém na dort je ten, co dělá catandcook – rozšlehané máslo, cukr a mascarpone – mrkni na její blog 😉.

  3. Dobry den, Anicko,
    Chci se zeptat, jak mam namichat barvy, abych docilila odstinu, co mate Vu na dortu pro sestricku k 15. narozeninam. A kolik barviva se do kremu dava?

    Dekuji
    Dagmar

    1. Pěkný den Dagmar,
      já jsem používala barvy od značky Wilton – jsou sice trochu dražší, ale stačí opravdu troška a dost barví – jen je potřeba je v krému pořádně rozmíchat. Zkusit přidat jen na špičku nože opravdu třeba velikost jako rýže a pořádně promíchat – podle potřeby po troškách přidávat. Záleží na množství krému :).

  4. Dobrý den zkusila jsem tento recept ale nedaří se mi. Ve chvíli kdy přidám máslo tak mi to změkne a už se to nevyšlehá.

    1. Pěkný den, bohužel takto na dálku opravdu neumím pomoci. Krém jsem dělala několikrát a nikdy jsem s tím neměla problém. Je opravdu hodně důležité dodržet každý krok v receptu. Případně se podívejte na další recepty na tento krém a třeba zjistíte, kde se stala chyba. Já takhle nepoznám, jak jste postupovala, takže moc nemůžu pomoci. Je potřeba používat kvalitní suroviny stejné teploty a přesně dodržet postup. Je možné, že jste měla máslo až moc teplé?

  5. Perfektni krem, krasne vysvetleny postup. Diky😊
    Nejprve jsem si take myslela, ze se mi krem srazil, ale byl malo uslehany. Nepolevovat a slehat! 😁
    Peceni zdar! 💪

    1. Pěkný den, květiny vydrží v lednici několik dnů. Stejně jako jakýkoliv jiný krém. Jen si dejte pozor, ať nemáte v lednici něco, čím můžou načichnout :).
      Držím palce!

  6. Dobrý den,
    chystám se zkusit Vaše kytičky, tak se chci jen zeptat, jak dlouho cca kytičky tuhnou? (Asi blbá otázka, ale nikdy jsem je nedělala, jsem z toho pos*aná až za ušima :-D). Myslíte, že je zvládne i začátečník? 🙁
    Mockrát děkuji 🙂

    1. Kytičky tuhnou v lednici pár minut. Jelikož jsou z tenké vrstvy krému. A není se čeho bát, prostě to musíte zkusit. Mrkněte klidně na youtube ještě na další návody, když to nakoukáte a pak vyzkoušíte, dostanete to do ruky a půjde to raz dva. Ale je to technika, která potřebuje trochu cvik :).

  7. Dobrý den,

    musím říct, že jsem dnes krém zkoušela a opravdu je skvělý a moc povedený! Také jsem si nejprve myslela, že se mi zrdcnul, byla jsem z toho dost zoufalá, ale nakonec jsem vydržela, přidala trochu víc cukru a prostě dlouho mixovala až mi z toho vznikl skvělý krém! Takže opravdu, vydržte, v ruce to vypadá sice zdrcle, ale dopracujete se k výsledku! Jen to dlouho trvá a robota doma nemám 🙂 Dělala jsem normálně z krupice!

  8. Dobry den,
    Me se pri slehanitaky jakoby zdrcne, ale chce to nechat slehat a slehat. Co jsem shledla videa kde delaji tenhle krem at Swiss nebo Italian verzi, vsude je to stejne. Nejdriv to vypada jako srazena hmota, ale slehaji a slehaji a za par minut je to nadhera.
    Delka slehani zavisi na vykonu robota. Ja mam treba Bosh a musim rict, ze jsem z neho zklamana. Je to snek. Na videu uz maji davno uslehano a ja sleham v prumeru o 5-7 min dele.

  9. Dobry den,ja som tiez robila pohla videa, ked som zacala zaslahavat maslo tak som mala zrazene hrchy masla, mozno keby som slahala dlhsie bolo by dobre ale som to vyhodila a spravila som druhu varku hned po svojom,maslo som vyslaha do hladka az potom som ho zaslahala do peny z bielok, a bolo to super, aj maly kvietok sa my hned podaril z kremu

    1. Pěkný den, moc děkuji za zprávu. Mrzí mě, že jste musela krém vyhodit.
      Vůbec netuším, kde by mohl být problém. Krém takto dělám už po několikáté a ani jednou se mi nesrazil. Netuším, kde by mohla být chyba. Ale mám radost, že se nakonec povedlo!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *