
Mrkvové pesto jsem už zkoušela jednou doma, ale nedopadlo to vůbec dobře. 😀 Až na akci bezodpadového (zero waste) vaření jsem ochutnala tento recept a je to naprostá lahoda!
Vařit doma beze zbytku je téma a směr, který je mi hodně blízký. Veškerý rostlinný odpad hážeme na zahradě na kompost, nebo jej zpravují naše morčata. Proto jsem vlastně neměla ani tolik příležitostí, se k něčemu podobnému dostat, protože nať z mrkve zbaští naše holčičky. 😀
Ale pro všechny, kdo nemají takové možnosti „kompostování“ jako my, doporučuju zkusit tento recept.
Je to naprostá lahoda!
Pesto z mrkvové natě
- nať ze svazku mrkve
- cca 60 ml extra panenského olivového oleje
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- 100 g opražených slunečnicových semínek (semínka si jednoduše opražte nasucho na pánvičce)
Množství surovin si upravte podle množství natě a hlavně chuti.
Na postup mrkněte do videa!

K čemu byste chuť mrkvové natě přirovnala? Nikdy jsem nechutnala…
Popravdě nevím, k čemu to přirovnat. Chuť pesta je taková jemná a výborná. Není to jinak výrazná specifická chuť :).