Mrkvové pesto jsem už zkoušela jednou doma, ale nedopadlo to vůbec dobře. 😀 Až na akci bezodpadového (zero waste) vaření jsem ochutnala tento recept a je to naprostá lahoda!

Vařit doma beze zbytku je téma a směr, který je mi hodně blízký. Veškerý rostlinný odpad hážeme na zahradě na kompost, nebo jej zpravují naše morčata. Proto jsem vlastně neměla ani tolik příležitostí, se k něčemu podobnému dostat, protože nať z mrkve zbaští naše holčičky. 😀

Ale pro všechny, kdo nemají takové možnosti „kompostování“ jako my, doporučuju zkusit tento recept.

Je to naprostá lahoda!

🥕

Pesto z mrkvové natě

  • nať ze svazku mrkve
  • cca 60 ml extra panenského olivového oleje
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • 100 g opražených slunečnicových semínek (semínka si jednoduše opražte nasucho na pánvičce)

Množství surovin si upravte podle množství natě a hlavně chuti.

Na postup mrkněte do videa!