Koprová nebo křenová omáčka? Tak co třeba obě! Koprovku miluju já a křenovku zase Vašík. Obě mají v podstatě stejný základ, který se dá udělat i v překvapivě zdravé verzi.
Omáčky jsem dělala už několikrát (taky proto, že jsem videorecept natáčela 2x) a vždy dopadly výborně! Troufám si i říct, že byste nepoznali rozdíl. Případně chutí se taaak podobají originálu, až je to neuvěřitelné. Určitě vyzkoušejte.
Koprová i křenová omáčka
4 porce | příprava: 45 minut | SNADNÉ
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 menší petržele (cca 300 g)
- 3 menší cuketky (cca 700 g)
- 500 ml vody
- 300 g uvařených fazolí (nejlépe skoro rozvařených a nebo z plechovky)
- sůl
+ na koprovku
- čerstvý kopr (podle chuti)
- 1 – 2 lžíce octa (podle chuti)
+ na křenovku
- čerstvý křen (podle chuti)
Celý návod pro vás mám ve videu. 🙂
Moc dekuji za genialni recept, funguje to! Pridala jsem i porek a ovesnou smetanu. Ocet nahrazuji citronem.
😊😊😊❤️ to mám velikou radost! Děkuji za zprávu. S pórkem příště taky zkusím :).
No tak to je hroznej sranec, sorry jako 😵😂
Naprosto úžasná! děkuji za recept, už nikdy jinak 🙂 !!!!
Moc děkuji za zprávu. To mám velikou radost, že chutnala :)).
Ahoj, za mě určitě koprovka. Křenovou jsem měla kdysi ve škole a nechutnala mi a od té doby jsem ji už nikdy neměla. Možná by mi začala chutnat, ale nemám vůbec odvahu ji zkusit.