Podzim už klepe na dveře a poslední dobou, se k podzimu přiklání i počasí. Proto se moje recepty už stáčí do podzimní tématiky a chrumble je jedním z nich. Letos se urodilo tolik ovoce, že už nevím co s ním. Crumble je naštěstí tak vděčný dezert, a hlavně čím víc ovoce v něm je, tím je lepší.
V podstatě si můžete recept přizpůsobit kompletně podle chuti – přidat to ovoce, co máte rádi. To stejné můžete udělat i s drobenkou nahoru – použít co vám chutná a nebo co máte doma.
Crumble
1 koláč | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ
- 2 jablka
- cca 17 švestek
- 1/2 lžičky mletého badyánu
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžíce tapiokové mouky (můžete vynechat)
Drobenka
- 80 g mandlové mouky
- 30 g kokosu
- 30 g pohankových vloček
- 1 lžička skořice
- 30 g kokosového tuku
Celý postup mám pro vás ve videoreceptu.