Ráda bych vám představila své nové nadšení a to je příprava jídel na celý týden dopředu neboli krabičkování.

Proč jsem se do takového týdenního vaření, krabičkování a plánování pustila?

Je to velká úspora času i peněz a také rozhodně ekonomické řešení zdravého stravování. 

Příprava jídla se dá naplánovat tak, abyste maximálně využili svůj čas v kuchyni a u sporáku (i v troubě). Vše co patří do trouby se dá péct naráz na jedno pečení. 

Máte nakoupené suroviny na všechna jídla a nekupujete nic navíc, co pak třeba ani nevyužijete. Krásně tím ušetříte peníze za suroviny a za energie. Jak vaší, tak té v drátech :D.

Pro mě byla veliká motivace hlavně to, mít plnou lednici nachystaného ZDRAVÉHO jídla a nemuset celý týden řešit “Co si dáme k jídlu?”.

Jídla jsem tedy rozvrhla tak, abych měla nachystané snídaně, obědy a večeře na pět dnů. S tím, že co nesníme, dojíme o víkendu. Protože porce, které jsem měla pro Filípka byly stejné jako pro nás… abych v tom neměla chaos :D.

V Ikea jsem tedy koupila skleněné misky (krabičky) 15 misek na obědy, to jsou ty litrové. A 5 misek na večeře, to jsou ty s objemem 1,8 l. Do nich jsem dala vždy zbytek jídla, co se nevešel do obědových krabiček.

Na první týden jsem si tedy nachystala tyto recepty do krabiček.

Snídaně

Svačiny

Oběd i večeře

Jak jsem si vše přizpůsobila tak abych to stihla za pár hodin připravit, mám pro vás ve videu.

Kdyby vás cokoliv zajímalo určitě mi dejte vědět do komentáře, klidně tady a nebo pod videem. Další podrobnosti o mé nové vášni – krabičkování – sdílím i na svém Instagramu, takže pokud mě tam ještě nesledujete, měli byste začít. 🙂