Tento úžasně vláčný jablečný perník musíte rozhodně vyzkoušet. Nečekejte žádné nadýchané těsto. Díky moukám a nastrouhanému jablíčku uvnitř, je perník hutný a krásně vláčný. Takže zasytí už malý kousek a nestane se, že sníte celý plech na posezení :D.

Kyselá marmeláda a poleva z hořké čokolády udělají z tohoto perníku naprostou chuťovou pecku! 

Jablečný perník s čokoládovou polevou

forma 20 x 30 cm | cca 20 minut + pečení | SNADNÉ

  • 250 g mouky z ovesných vloček
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • celý kypřící prášek do pečiva (bez fosfátů)
  • 2 lžíce kakaa
  • lžička perníkového koření
  • 70 g kokosového cukru
  • 60 g kokosového tuku
  • velké jablko (nebo dvě menší)
  • cca 350 ml teplé vody
  • 80 g rozinek
  • 50 g lískových ořechů

Na dokončení

  • 100 g čokolády (80%)
  • cca 3 lžíce džemu z černého rybízu
  • nasekané lískové oříšky
  • quinoové pukance

Ve velké míse si nejdříve smíchám všechny sypké suroviny. Takže obě mouky, kypřící prášek do pečiva, kakao, špetku soli, perníkové koření a kokosový cukr. Dále rozpuštěný kokosový olej, nastrouhané jablko a vlažnou vodu. Vymíchám těsto a přidám rovnou i rozinky a oříšky. 

Všechno důkladně promíchám a vyleju těsto do pekáčku, který mám vymazaný olejem a vysypaný moukou. 

Perník peču na 180 °C přibližně 40 minut.

Na vychladlý perník rozetřu džem. Já jsem použila džem s černým rybízem bez přidaného cukru, takže je úžasně kyselý.Pak vše zaliju rozpuštěnou 80% čokoládou. Naprosto božská kombinace!

Nakonec dozdobím nasekanými lískovými oříšky a quinoovými pukanci. 

Čokoládu nechám zatuhnout a už se může servírovat.