Květáková polévka je mé oblíbené jídlo, je to jednoduchý recept a také zdravá a rychlá večeře. Receptů na květákovou polévku je mnoho. Já jsem se rozhodla s vámi podělit o ten svůj.
Květák je úžasná zelenina, takže receptů s květákem bude určitě do budoucna víc. Zaujalo mě, že květák obsahuje veliké množství minerálů a říká se o něm, že je lékem na rakovinu :). Pro mě je asi nejpřínosnější hořčík a draslík, kterého má květák požehnaně. Pokud vás zajímá přesné složení všech látek, které květák obsahuje koukněte na tyto pěkné stránky www.potraviny.ziskejzdravi.cz/kvetak-zelenina
Do receptů, kam dávám květák jsem teď začala používat Madraské kari koření. Znám ho od kamarádky a květák s ním má moc dobrou a zajímavou chuť. Proto je i v tomto receptu.
Tento recept jsem si vymyslela a doladila, když mi rostl zub moudrosti a mě šíleně bolela celá pusa a nemohla jsem nic kousat. Dostala jsem tak neuvěřitelnou chuť na květák, že jsem se rozhodla si ho uvařit a rozmixovat jen tak, pak mě ale napadlo postup trochu vymazlit a udělat z toho luxusní polévku.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- cibule
- mrkev
- brambora
- malý květák
- 2 lžičky soli
- špetka chilli
- půl lžička kari koření (Madraské kari, nepálivé)
- 250ml smetana (12%)
Celý postup přesně ve videu.