V těchto vedrech se určitě nikdo z nás nežene s nadšením ke sporáku trávit tam hodiny. Pouštět troubu je skoro sebevražda. 😀
Proto tu pro vás mám tip na studenou večeři. Quinoový salát se dá udělat na spousty způsobů, já jsem se inspirovala orientským salátem Tabbouleh.
Suroviny si ale přizpůsobte hlavně podle chuti. Tady máte moji variantu. 🙂
Quinoový salát
4 porce | 15 minut + vaření a chladnutí | SNADNÉ
- 170 g quinoi (vařím 1 díl quinoi na 2 díly vody – uvařte si ji předem a nechte vychladnout)
- 4 rajčata
- 100 g hladkolisté petržele (můžete zvolit i jinou oblíbenou listovou zeleninu – třeba rukolu)
- 70 g mandlí (použijte klidně i jiné ořechy)
- šťáva z citronu
- sůl, pepř
- olivový olej
- na dochucení: tahiny pasta nebo nějaké oříškové máslo
Salát je nejlepší vychlazený. Můžete jej jíst samotný a nebo jako přílohu.
Postup mám pro vás natočený.