
Už bylo na čase vytvořit i jednu paleo vegan variantu na koláč. Švestkový koláč je u nás doma nejoblíbenější, takže na jeho zdravější variantu jsem myslela už dlouho.
Nicméně základ se dá použít na jakýkoliv ovocný koláč. Proto vemte své oblíbené ovoce a pusťte se do pečení! 🙂
Švestkový koláč
1 koláč | 20 minut + pečení | SNADNÉ
- 150 g mandlové mouky
- 50 g kvalitního kokosu (klidně bio)
- 60 g tapiokové mouky
- 1/2 lžičky sody
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- lžička vanilkového extraktu
- cca 150 ml mléka
- cca 400 g švestek
- kokosový tuk a kokos na vymazání a vysypání formy
Drobenka
- 30 g mandlové mouky
- 1-2 lžíce kokosového tuku
Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂
Nechápu spojení slova vegan + suroviny 150 ml mléka. 😀
V receptu není psané kravské mléko :). I ve videu zmiňuji rostlinné mléko nebo voda :).
Zrovna jsem dala koláč do trouby. Místo švestek jsem dala borůvky. Taky jsem přidala špetku soli a cukr stévii do těsta i do drobenky. Děkuji za tip a těším se na zítřejší nedělní snídani. Hezké léto, Rita.
Jůůů, doufám, že koláček chutnal :). My ho milujeme!
Muzu se zeptat na tapiokovou mouku, muzu rozmixovat tapiokove perly? Děkuji
Pěkný den,
určitě to lze. Složení je myslím stejné, ale raději se podívejte. Já tapiokové perly nikdy nekupovala, tak nevím.
Nebo použit kukuřičný škrob?
Můžete zkusit, nemám zkušenosti s kukuřičným škrobem v tomto receptu (vlastně i všeobecne :D), ale za zkoušku to stojí. Teoreticky by to mělo fungovat stejně :).
Moc sem mu neverila,ze bude drzet, ale drzi! Dekuji za jednoduchy a efektni recept! Rizla jsem pod ovoce jeste trochu jogurtu a dobré.
Jen chci napsat,ze v popisku vam chybi soda a kypric.p. 🙂 🙂
Tak to mám velikou radost, že se koláč povedl ❤️.
Moc děkuji za upozornění, v textu už je doplněno :).