Už bylo na čase vytvořit i jednu paleo vegan variantu na koláč. Švestkový koláč je u nás doma nejoblíbenější, takže na jeho zdravější variantu jsem myslela už dlouho.
Nicméně základ se dá použít na jakýkoliv ovocný koláč. Proto vemte své oblíbené ovoce a pusťte se do pečení! 🙂
Švestkový koláč
1 koláč | 20 minut + pečení | SNADNÉ
- 150 g mandlové mouky
- 50 g kvalitního kokosu (klidně bio)
- 60 g topiokové mouky
- lžička vanilkového extraktu
- cca 150 ml mléka
- cca 400 g švestek
- kokosový tuk a kokos na vymazání a vysypání formy
Drobenka
- 30 g mandlové mouky
- 1-2 lžíce kokosového tuku
Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂
Nechápu spojení slova vegan + suroviny 150 ml mléka. 😀
V receptu není psané kravské mléko :). I ve videu zmiňuji rostlinné mléko nebo voda :).
Zrovna jsem dala koláč do trouby. Místo švestek jsem dala borůvky. Taky jsem přidala špetku soli a cukr stévii do těsta i do drobenky. Děkuji za tip a těším se na zítřejší nedělní snídani. Hezké léto, Rita.
Jůůů, doufám, že koláček chutnal :). My ho milujeme!