Už dlouho jsem neměla rýžový nákyp a přemýšlela jsem, jakou zdravější alternativu bych mohla udělat. No a tak vznikl tenhle recept na jáhelník. Sladké večeře jíme opravdu zřídka kdy, ale když je teď ta sezóna ovoce, tak se ovocný jáhelník přímo nabízí.

Použila jsem ovoce, které jsem měla doma a nebo nám roste na zahrádce. Ovocnou náplň si tedy přizpůsobte podle své chuti.

 

Ovocný jáhelník

4 porce | příprava: cca hodina + pečení | SNADNÉ

  • 300 g jáhel (je potřeba uvařit předem – vařím v cca 600 ml vody)
  • 3 zralé banány
  • lžička skořice
  • 400 g švestek
  • 250 g broskví
  • 2 menší jablíčka
  • trochu skořice na ovoce
  • + nasekané mandle na ozdobu

 

Celý postup mám pro vás ve videu.