Husté polévky jsou asi moje nejoblíbenější, mám ráda, když je v polévce co kousat a k hustým polévkám boršč určitě patří 🙂 Je to jedna z nejznámějších polévek a receptů na ni je spousta. Tady máte moji variantu na boršč ;).

Samozřejmě ji nesmím zapomenout přidat do svého jídelníčku Zdravě do plavek.

 

Boršč

4 porce | příprava: 15 minut + 1 hodina vaření | SNADNÉ

  • 4 lžíce Ghí
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 řapíky celeru
  • 1 veliká řepa
  • 200 g kysaného zelí
  • 750 ml vody
  • nové koření, bobkový list
  • sůl
  • 1 plechovka bílých fazolí

Začnu jako vždy s cibulkou, kterou nechám opékat na Ghíčku a přihodím k ní i mrkev. Chci, aby chytla trochu barvy a krásně se rozvoněla, poté přidám řapíky celeru a ještě chvilku opékám. Mezitím jsem si nachystala řepu na menší kousky a přidám ji k zelenině. Vše zaliju vroucí vodou a přidám i zelí, koření a trochu soli. Na mírném stupni nechám polévku pozvolna vařila celou hodinu. Jakmile je řepa uvařená, dám do polévky fazole a přidám ještě sůl dle potřeby :).