Hrášková polévka je skvěle jednoduchá a rychlá. Také svoji barvou krásně všechny naladí na jaro 🙂
Když jsem dělala poprvé hráškovou polévku, vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat. Polévka mě překvapila sladkou chutí a po osolení i celkově výraznou chutí hrášku. Ten den ke mě přišla moje sestřička a byla fascinovaná divoce zelenou polévkou. Od té doby ji má moc ráda, takže to je pro Tebe Kačí ;).
Hrášková polévka
4 porce | příprava: 15 min | ÚŽASNĚ SNADNÉ
- 1 lžíce másla
- 1 cibule
- 500 g mraženého hrášku (2 balení)
- 1 litr vody
- 2 lžičky soli (přisolit můžete vždy)
česnekové krutonky
- 2 lžíce másla
- 1 stroužek česneku
- 6 krajíců tmavého toustového chleba
(Tip: Krajíčky chleba předem opečte v topinkovači, tím se vám příprava ještě urychlí.)
Jak na to? Postup jsem pro vás (jako vždy) natočila.
Recept určitě vyzkoušejte budete mile překvapeni chutí polévky.
Dobrou chuť.