Chlebovník nebo Jackfruit je surovina, kterou jsem už dlouho chtěla vyzkoušet. Dají se z ní vykouzlit spousty receptů a přináší nové inspirace do kuchyně.
🌸
Trhané „maso“ s pečeným květákem a quinoou
4 porce | příprava: cca 40 minut | SNADNÉ
Trhané „maso“
- 1 balení Jackfriut (200 g)
- 2 lžíce mandlového másla
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička koření na masa
- 3 lžíce vody
- + 4 lžíce olivového oleje a 300 g žampionů
Pečený květák
- malý květák (600 g)
- 1 lžička kari koření
- sůl
Quinoa
- půl hrníčku quinoi (150 g)
- hrníček vody (300 ml)
- sůl
Mrkněte na mojí variantu přípravy ve videu.