Domácí granola je poměrně jednoduchá a vynikající věc. Jenže, ve většině receptů jsou základem nějaké vločky a taky spooousta cukru.
Hodně mile mě překvapilo, že i bez vloček a cukru granola přesto funguje a chutná skvěle!
Do základu jsem použila mangové pyré – trochu jsem se bála, že se připálí a zhořkne, ale vůbec ne. I jsem tu chuť manga v granole jemně cítila. 🙂 Nakonec si myslím, že by se dalo použít i jiné ovoce – například banán a nebo jablko.
Domácí mango granola
cca 9 porcí | příprava: 20 minut + pečení | SNADNÉ
- 200 g mangového pyré (očistěné a rozmixované mango)
- 30 g kokosového tuku
- 30 g sezamu
- 50 g slunečnicových semínek
- 35 g vlašských ořechů (klidně přidejte více, já použila zbytek, co jsem měla doma)
- 100 g mandlí
- 100 g kešu
- 30 g jáhlových pukanců (pokud chcete paleo granolu, tak vynechte)
- 40 g kokosu (používám bio, ten není tak suchý)
- 100 g pokrájených švestek
- 100 g rozinek
- na dochucení – lžička skořice nebo lžíce kakaa
Celý postup mám pro vás natočený.
Moc dobré, už jsem vyzkoušela mnoho receptů na granolu a tato mi chutná nejvíce. Super nápad to mango 😀 …Děkuji za inspiraci a tento recept.
Tak to mám velikou radost :).