Mrkvové řezy nebo klidně mrkvový dort (záleží do jakého tvaru dezert připravíte), jsou výborným spojením zeleniny, oříšků a ovoce. Jsou přirozeně sladké a krásně osvěží. 🙂
Tady na webu, mám už několik nepečených raw dezertů, a napadlo mě dezert odlehčit a udělat jej v mražené variantě. Díky tomu, že mám řezy v mrazáku, nemusí v nich být přidaný další tuk. Také neobsahují veliké množství vody, která by po zmrznutí zkrystalizovala, takže jsou řezy krásně krémové.
🥕
Mrkvové řezy | Mrkvový dort
- 300 g mrkve nastrouhané na jemno
- 200 g vlašských ořechů
- 200 g datlí
- 100 g kokosu
- 1 lžička skořice
Krém
- 150 g kešu ořechů (namočte si je min. 3 hodiny předem)
- šťáva z celého citronu
- 1 lžíce kokosového sirupu
- cca 80 – 100 ml vody
Postup mám pro vás natočený ve videoreceptu. 🙂