Moravský vrabec, klasika trochu jinak

Moravský vrabec je česká klasika a to bych nebyla já, abych nezkusila co nejzdravější variantu každého jídla. Hlavně mě překvapilo, jak je jednoduché takové jídlo si udělat 🙂

To platí i o knedlících, k moravskému vrabci je asi chuťově nejlepší bramborový. Takže jsem hledala a zkoušela (zase zdravé varianty), až jsem našla skvělý a jednoduchý recept na bramborový knedlík.

Moravský vrabec je výborný, jak se zelím, tak se špenátem. Já jsem už dlouho neměla špenát, takže jsem šla do něj.

Špenát nebo zelí, s čím byste si ho dali vy? Napište mi do komentářů :).

 

Moravský vrabec

4 porce | příprava: 15 min | pečení: 2 hodiny | SNADNÉ

  • 1 kg vepřové plece
  • 1 lžíce mouky (nemusíte)
  • 2 cibule
  • 6 stroužků česneku (nakrájených na plátky)
  • 1 lžička kmínu
  • 350 ml vody

PEČENÍ: Posledních aspoň 30 minut pečte odkryté.

TIP: Pokud má omáčka světlou barvu, přidejte trochu červené papriky, vrabce to pěkně obarví do hněda 🙂

 

Špenát

4 porce | příprava: 10 min | vaření: 15 min | SNADNÉ

  • 1 lžíce másla a pár kapek oleje
  • 1 cibule
  • 400 g sekaného špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky soli
  • 50 ml smetany 12% (nemusíte)

 

Zdravý bramborový knedlík 

4 porce| příprava: 15 min + uvaření a chladnutí brambor | vaření: 8 min | PRACNĚJŠÍ

  • 500 g vařených brambor
  • 120 g celozrnné mouky
  • 100 g mouky z ovesných vloček (nebo pohankové mouky)
  • 2 lžičky soli

Video návody na moravské vrabce i na bramborový knedlík mám pro vás zvlášť.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *