Moravský vrabec je česká klasika a to bych nebyla já, abych nezkusila co nejzdravější variantu každého jídla. Hlavně mě překvapilo, jak je jednoduché takové jídlo si udělat 🙂
To platí i o knedlících, k moravskému vrabci je asi chuťově nejlepší bramborový. Takže jsem hledala a zkoušela (zase zdravé varianty), až jsem našla skvělý a jednoduchý recept na bramborový knedlík.
Moravský vrabec je výborný, jak se zelím, tak se špenátem. Já jsem už dlouho neměla špenát, takže jsem šla do něj.
Špenát nebo zelí, s čím byste si ho dali vy? Napište mi do komentářů :).
Moravský vrabec
4 porce | příprava: 15 min | pečení: 2 hodiny | SNADNÉ
- 1 kg vepřové plece
- 1 lžíce mouky (nemusíte)
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku (nakrájených na plátky)
- 1 lžička kmínu
- 350 ml vody
PEČENÍ: Posledních aspoň 30 minut pečte odkryté.
TIP: Pokud má omáčka světlou barvu, přidejte trochu červené papriky, vrabce to pěkně obarví do hněda 🙂
Špenát
4 porce | příprava: 10 min | vaření: 15 min | SNADNÉ
- 1 lžíce másla a pár kapek oleje
- 1 cibule
- 400 g sekaného špenátu
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky soli
- 50 ml smetany 12% (nemusíte)
Zdravý bramborový knedlík
4 porce| příprava: 15 min + uvaření a chladnutí brambor | vaření: 8 min | PRACNĚJŠÍ
- 500 g vařených brambor
- 120 g celozrnné mouky
- 100 g mouky z ovesných vloček (nebo pohankové mouky)
- 2 lžičky soli
Video návody na moravské vrabce i na bramborový knedlík mám pro vás zvlášť.