Květáková pizza? Ano, je to možné! 🙂
Už jsem pár receptů na pizzu z květáku vyzkoušela a žádný mě moc nenadchnul. Buď byly recepty zbytečně složité a nebo mi chuťově neseděly. Nakonec jsem si vytvořila recept svůj, kde jsem spojila zkušenosti z těch předchozích.
Když jsem své mini pizzy ochutnala, byla jsem nadšená jejich chutí, takže tady máte recept. Za mě je to skvělý tip jak „propašovat“ do jídla co nejvíce zeleniny.
Nečekejte, že chutí bude květáková pizza stejná jako ta běžná. Ale její chuť vás určitě mile překvapí.
Květákové mini pizzy
cca 28 kousků | příprava: 60 minut + 30 minut pečení | PRACNĚJŠÍ
- 1 větší květák
- 1 lžička soli (himalájské)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce drceného lněného semínka + 6 lžic vody
- 1 lžička oregana
- 0,5 hrnku pohankové mouky
Na pizzu
- bazalkové pesto
- rajčatové sugo
- žampiony
- cuketa
- paprika
- cherry rajčátka
- jarní cibulka
- mozzarella (lze i vynechat, záleží na vás + při výzvě Zdravě do plavek vynechte určitě)
- + další věci, které máte rádi
Jak si tuhle dobrotu doma vykouzlit uvidíte ve videonávodu.
[…] Květáková pizza (místo pohankové mouky jsem dala cizrnovou mouku) […]