Jedeme na víkend na Moravu a musíme si vzít něco sebou, abychom neměli moc starostí s tím, co jíst. Proto jsem vytvořila tyto 3 luštěninové varianty na placky – cizrnovou, fazolovou a čočkovou. Každou jinou, ale přesto stejně jednoduchou.

Placky už stačí jen doplnit o nějakou zeleninu a nebo si je vzít jako „masovou“ přílohu. 🙂

Díky mixéru Perfect Smoothie jsem je měla vážně za pár minut, ale myslím, že luštěniny půjdou rozmixovat stejně dobře i třeba tyčákem. 🙂

 

Cizrnové placky

cca 15 ks | příprava: 10 minut + pečení | SNADNÉ

  • 500 g uvařené cizrny (250 g nevařené)
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky saturejky
  • 1 lžičku oregana
  • 35 g sušených rajčat

 

Fazolové placky

cca 16 ks | příprava: 10 minut + pečení | SNADNÉ

  • 500 g uvařených fazolí (250 g nevařených)
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky saturejky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce pohankové mouky

 

Čočkové placky

cca 16 ks | příprava: 10 minut + pečení | SNADNÉ

  • 500 g uvařené čočky (250 g nevařené)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • 1/2 lžičky saturejky
  • špetka kmínu
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 jarní cibulky (ta zelená část)
  • 3 lžíce pohankové mouky

 

Postup na všechny tři varianty mám pro vás ve videoreceptu. 🙂