Zeleninové „lečo“ s pečenou zeleninou | Zdravě do plavek

Další rychlý tip na večeři plnou zeleniny. 🙂

 

Zeleninové „lečo“

4 porce | příprava: 40 minut | SNADNÉ

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 5 rajčat
  • cuketa
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • lžička oregana
  • 400 g fazolí – uvařených předem nebo z plechovky

K tomu

  • 3 mrkve
  • 1/2 celeru
  • koření na zeleninu + pár kapek olivového oleje

 

Nejprve si dám péct zeleninu do trouby. Nachystám si mrkev a celer, posypu oblíbeným kořením na zeleninu, a zakápnu olivovým olejem. Dám to trouby na 200 stupňů a nechám péct, dokud není zelenina měkká.

Mezitím si rozpálím v hrnci olivový olej a osmahnu na něm cibule. Když začne cibulka chytat barvu, přidám nakrájené papriky a rajčátka a nechám asi tak 20 minut dusit do změknutí. Poté přidám na zahuštění nastrouhanou cuketu nahrubo, prolisovaný česnek, fazole, sůl a oregano, a ještě chvilku všechno vařím. Podávám s upečenou zeleninou. 🙂 Dobrou chuť.

2 thoughts on “Zeleninové „lečo“ s pečenou zeleninou | Zdravě do plavek

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *