Další rychlý tip na večeři plnou zeleniny. 🙂
Zeleninové „lečo“
4 porce | příprava: 40 minut | SNADNÉ
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 5 rajčat
- cuketa
- sůl
- 2 stroužky česneku
- lžička oregana
- 400 g fazolí – uvařených předem nebo z plechovky
K tomu
- 3 mrkve
- 1/2 celeru
- koření na zeleninu + pár kapek olivového oleje
Nejprve si dám péct zeleninu do trouby. Nachystám si mrkev a celer, posypu oblíbeným kořením na zeleninu, a zakápnu olivovým olejem. Dám to trouby na 200 stupňů a nechám péct, dokud není zelenina měkká.
Mezitím si rozpálím v hrnci olivový olej a osmahnu na něm cibule. Když začne cibulka chytat barvu, přidám nakrájené papriky a rajčátka a nechám asi tak 20 minut dusit do změknutí. Poté přidám na zahuštění nastrouhanou cuketu nahrubo, prolisovaný česnek, fazole, sůl a oregano, a ještě chvilku všechno vařím. Podávám s upečenou zeleninou. 🙂 Dobrou chuť.
[…] Zeleninové lečo s fazolemi […]
[…] Zeleninové lečo s fazolemi […]