Koláč z vlašských ořechů a pomerančů byl jeden z našich oblíbených koláčů… No ale bylo v něm asi 200 g cukru, jedno celé máslo a smetana :D. Takže jsem jej přetransformovala do trochu zdravější varianty. Nicméně musím říct, že lahodná chuť a vláčnost koláče se zachovala.
Koláč z vlašských ořechů a pomeranče
1 koláč | příprava: 20 minut + pečení a máčení ořechů | SNADNÉ
- 100 g pohankové mouky
- 50 g kokosové mouky
- 150 g vlašských ořechů
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (s vinným kamenem)
- 4 lžíce javorového sirupu (či jiného sladidla)
- 70 ml čerstvé pomerančové šťávy
- smetana z vlašských ořechů = 30 g namočených vlašských ořechů (aspoň 4 hodiny) a 200 ml vody
- kůra z bio pomeranče (cca 1 lžička)
- vlašské ořechy na ozdobu (cca 30 g)
- 40 ml čerstvé pomerančové šťávy na polití
Postup na tuhle výbornou dobrotu s chutí pomerančů máte ve videu 😉
Tento koláč musím vyzkoušet, máš úžasné recepty! Projít si tvoje videa a vše ostatní bude má zábava na blízké dny 🙂 Díky za ně! L.
Moc děkuji za zprávu! Mám velikou radost, že se recepty a videa líbí :)).
To já mám radost, že jsem tvůj recept úplně náhodou objevila na youtube, když jsem dělala sladký jáhelník. Začínám vařit bezlepkově, zdravěji se snažím už dlouho a ty jsi vážně skvělý zdroj inspirace…ta videa jsou zpracována úplně profesionálně 🙂
Měj se moc hezky a těším se na další, klidně i nějaká o tobě atd.
Lucie
Jeee, moc děkuji, to mám velikánskou radost :).
Fantastický-deti si ho na záver ešte poliali javorovým sirupom:) mnam. Dakujeme za recept.
Mám radost, že dětem chutnalo :))).Děkuji za zprávu.