Koláč z vlašských ořechů a pomerančů byl jeden z našich oblíbených koláčů… No ale bylo v něm asi 200 g cukru, jedno celé máslo a smetana :D. Takže jsem jej přetransformovala do trochu zdravější varianty. Nicméně musím říct, že lahodná chuť a vláčnost koláče se zachovala.

 

Koláč z vlašských ořechů a pomeranče

1 koláč | příprava: 20 minut + pečení a máčení ořechů | SNADNÉ

  • 100 g pohankové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 150 g vlašských ořechů
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (s vinným kamenem)
  • 4 lžíce javorového sirupu (či jiného sladidla)
  • 70 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • smetana z vlašských ořechů = 30 g namočených vlašských ořechů (aspoň 4 hodiny) a 200 ml vody
  • kůra z bio pomeranče (cca 1 lžička)
  • vlašské ořechy na ozdobu (cca 30 g)
  • 40 ml čerstvé pomerančové šťávy na polití

 

Postup na tuhle výbornou dobrotu s chutí pomerančů máte ve videu 😉