Vývar je základem dobré kuchyně.

Proč si ničit zdraví a chuťové pohárky umělými dochucovadly a „bohatými bujóny“ plnými soli a chemie? Příprava vývaru je přeci úžasně jednoduchá!

Vývar si pak dejte třeba zamrazit a budete ho mít vždy po ruce. A ze zbytku si rovnou udělejte výbornou zeleninovou polévku.

Vpusťte zdraví a vůni vývaru do své kuchyně!

Můj tip: V supermarketech je běžně k dostání čerstvá zelenina do polévky zabalená ve vaničce, nemusíte si tak lámat hlavu, co uděláte se zbytkem obřího celeru, když do vývaru dáte jen kousek.

Na silný zeleninový vývar budete potřebovat:

  • 3 mrkve
  • kousek petržele
  • kousek celeru
  • kousek pórku,
  • zelenou petrželku
  • sušený libeček (pokud máte)
  • 2 bobkové listy
  • půl lžičky tymiánu
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček černého pepře
  • 2 litry vody

Zeleninová polévka a krupicové nočky: 

  • 0,75 ml zeleninového vývaru
  • mrkev a petržel (použijte rovnou tu z vývaru)
  • dvě lžičky soli

krupicové nočky

  • 1 vejce
  • 4 lžíce dětské krupice
  • špetka soli

Vývar je opravdu silný, takže ho klidně nařeďte čtvrt litrem vody.

Postup přípravy opět v mém videu :).