
Na dýňové noky jsem se vážně těšila. Už dlouho jsem chtěla zkusit, zda se povedou i když budou pouze z cizrnové mouky… No a povedly se. 🙂
Také jsem už dlouho chtěla udělat „celerovou slaninu“, takže jsem ji zakomponovala i do jídla. No a nakonec… můj bože… nejlepší salátek z řepy co jsem kdy jedla!! Rozhodně 100% univerzální a umím si představit, že ho jím ke každýmu jídlu. 😀
Jarní dýňové noky
4 porce | příprava: zdlouhavá | SLOŽITĚJŠÍ
- 4 lžíce olivového oleje (dohromady)
- 3 červené cibule
- 1/4 celeru
- menší pórek
- 300 g žampionů
- sůl
Dýňové noky (asi 6 porcí)
- cca 800 g dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně)
- cca 600 g cizrnové mouky
- sůl
Postup na noky už mám natočený ve videu – Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou
Těsto musíte nechat asi tak 10 minut odležet, aby cizrnová mouka pobrala tekutinu a zahustila jej. I tak bude těsto trochu řidší, ale nebojte se toho. Zbytek hotových noků si můžete, jako já, dát do mrazáku. 🙂
Salátek z červené řepy
- 2 červené řepy
- 50 g kešu ořechů – namočených přes noc (nebo aspoň 3 hodiny)
- cca 70 – 80 ml vody
- 3 – 4 lžičky hořčice (podle chuti + pozor na přidaný cukr)
- sůl
Postup mám pro vás zase natočený. 🙂
[…] Jarní dýňové noky se salátkem z červené řepy (VIDEORECEPT) […]