Levandulovo-citronové muffiny | Provence

Už je to už sice čtrnáct dní, co jsme se vrátili z Provence, ale pořád tím žiju a nejraději bych se tam hned vrátila. Proto jsem vytvořila i tento jednoduchý recept na úžasně vláčné muffiny, abych si tu Provence trochu připomněla.

Na mém YouTube kanálu je i krátký vlog z Provence. Pokud se chcete mrknout na místa, která jsme tam navštívili, koukněte na video. Vložila jsem ho hned pod videorecept.

 

Levandulovo-citronové muffiny

11 ks | příprava: 15 minut + pečení | SNADNÉ

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g jáhlové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku (bez fosfátů)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce levandulových květů (můžete celé nebo rozmixované)
  • 1 lžička psyllia + 50 ml vody
  • 3 lžíce kokosového sirupu (či jiné sladidlo a případně dostaďte dle chuti)
  • 40 g kokosového tuku
  • cca 130 ml teplé vody

citronová poleva

  • dvě lžíce topiokové mouky
  • pár kapek citronu
  • (pokud chcete lehce přislaďte)

 

Videorecept s návodem 🙂

Vlog z Provence

 

 

4 thoughts on “Levandulovo-citronové muffiny | Provence

  1. Dobry den, muffiny maji lehce nahorklou chut – muze to byt nekvalitni jahlovou moukou? Dekuji:) Dale mam jeste dotaz „pod carou“. Mate prosim recept na bezlepkovy chleb? Ja umim jen hodne seminkovy a chtela bych neco, co se blizi klasickemu chlebu. Moc dekuji!

    1. Pěkný den, je více variant, může to být mouka a nebo to můžou být i levandulové květy. Ty můžou mít také lehce nahořklou chuť.
      Jinak bezlepkový chléb mám určitě v plánu udělat co nejdříve. Doufám, ještě letos bych ho snad stihla :D. Zatím jej testuju a zkouším, ráda bych, aby byl kváskový a né z droždí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *