Dýňové perníčky | měkké hned po upečení

Za pár dnů, to budou přesně dva roky, co jsem zveřejnila svůj první videorecept na YouTube. Video – Vánoční perníčky – měkké hned po upečení – bude mít za chvilku 50K shlédnutí a já jsem z toho nadšená! Vždy kolem Vánoc tohle video trhá rekordy.

Proto jsem brala, jako svojí povinnost vůči vám, že musím vytvořit zdravou variantu na perníčky, která bude stejně tak dobrá, jako tahle „nezdravá“ verze. No a letos se mi to konečně povedlo!

Mám tady pro vás recept na perníčky, který je, z mého pohledu, snad nejzdravější co jde udělat, a přesto je výborný. Hlavně perníčky jsou vážně hned po upečení měkké. Tu vláčnost určitě dělá dýňové pyré v kombinaci s kokosovou moukou.

Tak jdeme na recept. 🙂

V receptu jsem využila multifunkční troubu od Panasonic (NN-CS894S), která mi byla, během přípravy, cenným pomocníkem. 🙂  Rozhodně se potvrdilo, že se nejedná o běžnou mikrovlnku. Můžu v ní péct, vařit na páře i si užít rychlejší ohřev potravin pomocí mikrovln – no, určitě mrkněte na videorecept. 🙂

 

Dýňové perníčky

2 plechy | příprava: cca hodina | PRACNĚJŠÍ

  • 200 g dýňového pyré (dýni udělejte na páře, nebo povařte do změknutí – hlavně nerozvařte)
  • 200 g mandlové mouky (použijte stejnou, jako v tomto receptu – je trochu odtučněná a mletá hodně najemno, díky tomu se chová jako „běžná“ mouka)
  • 50 g kokosové mouky
  • 40 g tapiokové mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření (klidně přidejte i víc :))
  • 50 g kokosového tuku
  • 2 lžíce kokosového sirupu (sladidlo zvolte podle chuti, když přidáte více sladidla, víc se přiblížíte chuti běžných perníčků)

Na ozdobu

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • nebo kokosové (či kešu) máslo – pro bílou polevu 🙂

 

Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂

 

7 thoughts on “Dýňové perníčky | měkké hned po upečení

  1. Dobrý den, dívám se na tento Váš recept, sliny se sbíhají a ouha – nemůžeme ze zdravotních důvodů tapiokovou mouku.
    Co, prosím Vás , s tím? Dá se nahradit jinou, aby to bylo stejně úžasné a chutné, jako vypadají ty Vaše? Děkuji Vám a na Vaši odpověď se těší milu. 🙂

    1. Pěkný den 🙂
      tapioková mouka v těstě slouží jako pojidlo, lze ji nahradit jakýmkoliv jiným škrobem.
      Držím palce, aby se povedly a aby chutnaly :).

      Mějte se pěkně!

  2. Dobry den,tak jsem pernicky zkousela a bohuzel se mi cele rozpadly a i po upeceni se droli. Testo se valet nedalo,tak jsem je dala do formicek,ale i tak je z nich sypu ven. Nevite,cim by to mohlo byt? Nesehnala jsem mandlovou ani tapiokovou mouku,tak jsem pouzila kokosovou a kukuricny skrob.Muze to byt tou moukou?
    Dekuji za odpoved Jana

    1. Pěkný den,
      moc mě mrzí, že se perníčky nepovedly. Problém je určitě v kokosové mouce. Tapiokový škrob funguje stejně jako jakýkoliv jiný škrob. Jen kokosová mouka do sebe vstřebává veliké množství tekutin a péct z ní je oříšek. Mandlovou mouku v tomto receptu nahrazovat moc nejde. Tam se počítá právě s vlastnostmi té mandlové mouky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *