Za pár dnů, to budou přesně dva roky, co jsem zveřejnila svůj první videorecept na YouTube. Video – Vánoční perníčky – měkké hned po upečení – bude mít za chvilku 50K shlédnutí a já jsem z toho nadšená! Vždy kolem Vánoc tohle video trhá rekordy.

Proto jsem brala, jako svojí povinnost vůči vám, že musím vytvořit zdravou variantu na perníčky, která bude stejně tak dobrá, jako tahle „nezdravá“ verze. No a letos se mi to konečně povedlo!

Mám tady pro vás recept na perníčky, který je, z mého pohledu, snad nejzdravější co jde udělat, a přesto je výborný. Hlavně perníčky jsou vážně hned po upečení měkké. Tu vláčnost určitě dělá dýňové pyré v kombinaci s kokosovou moukou.

Tak jdeme na recept. 🙂

V receptu jsem využila multifunkční troubu od Panasonic (NN-CS894S), která mi byla, během přípravy, cenným pomocníkem. 🙂  Rozhodně se potvrdilo, že se nejedná o běžnou mikrovlnku. Můžu v ní péct, vařit na páře i si užít rychlejší ohřev potravin pomocí mikrovln – no, určitě mrkněte na videorecept. 🙂

 

Dýňové perníčky

2 plechy | příprava: cca hodina | PRACNĚJŠÍ

  • 200 g dýňového pyré (dýni udělejte na páře, nebo povařte do změknutí – hlavně nerozvařte)
  • 200 g mandlové mouky (použijte stejnou, jako v tomto receptu – je trochu odtučněná a mletá hodně najemno, díky tomu se chová jako „běžná“ mouka)
  • 50 g kokosové mouky
  • 40 g tapiokové mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 vrchovatá lžička perníkového koření (klidně přidejte i víc :))
  • 50 g kokosového tuku
  • 2 lžíce kokosového sirupu (sladidlo zvolte podle chuti, když přidáte více sladidla, víc se přiblížíte chuti běžných perníčků)

Na ozdobu

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • nebo kokosové (či kešu) máslo – pro bílou polevu 🙂

 

Celý postup mám pro vás ve videu. 🙂