Nikdy jsem si nemyslela, že budu dělat recept na nějaké kaše. Většinou jsou z nějakých vloček a pro mě kaše byly vždy, až moc sacharidové jídlo. Dokud jsem nevymyslela recept na tuhle luxusní podzimní jablečnou kaši. 🙂
Líbí se mi, že kaše vlastně splňuje i několik stravovacích stylů najednou – paleo, vegan, bez lepku, laktózy a bez přidaného cukru… plus je ohromně variabilní, protože ji můžete testovat s jakýmkoliv ovocem vás jen napadne.
Ovoce v kaši slouží hlavně jako ta tekutá složka, plus i jako sladidlo. Takže se krásně vyhnete mléku a cukru. 🙂
Jablečná kaše s dmBio
2-3 porce | příprava: 30 minut | SNADNÉ
- 2 lžíce chia semínek dmBio + 50 ml vody
- 300 g očištěných jablek (cca 4 střední jablíčka) + max 100 ml vody – záleží na šťavnatosti jablek
- 60 g mandlové mouky dmBio
- 100 g lískových oříšků dmBio
- lžička skořice
Celý postup mám pro vás ve videoreceptu. 🙂
[…] g mandlové mouky (použijte stejnou, jako v tomto receptu – je trochu odtučněná a mletá hodně najemno, díky tomu se chová jako […]