Kvašená zelenina | pickles

Domácí kvašená zelenina (pickles) je něco, co by měl mít přes zimu doma každý. 😀 Díky vysokým obsahům vitamínům a probiotik, nám pomůže přečkat zimu ve zdraví. 🙂

Nejsem na dlouhé texty, ty už napsali jiní, tak pokud se chcete o kvašené zelenině a jejich příznivých účincích dozvědět víc, porozhlédněte se po internetu.

Příprava kvašené zeleniny je úžasně jednoduchá, nepotřebujete k tomu mít žádné speciální vybavení, vystačíte si s tím, co už máte doma.

Kvasit můžete nechat jakoukoliv zeleninu a můžete různě experimentovat. Mě třeba hodně chutnalo i samotné červené zelí. 🙂

Kvašená zelenina

700g | příprava: 30 minut + 3-4 dny kvašení | SNADNÉ

  • 700 g libovolné zeleniny (já použila 500g zelí a 200g mrkve)
  • 10g soli

Stačí vám k tomu čistá zavařovací sklenice (nejlépe vypláchnutá vařící vodou) a sklenička s kamínky.

Na postup se podívejte do videa. 🙂

4 comments / Add your comment below

  1. ‚Pickles‘ neni kvasena zelenina, pickles je zavarovana zelenina s octem. Neco jako nase zavarovane okurky.
    Kvasena zelenina je ‚fermented‘.

      1. Hledala jsem to: pickle znamená zakonzervovat zeleninu v octu nebo soli. U nás je teď rozšířeno používat slovo pickle na krátkodobě kvašenou zeleninu, tzn. nakrájíte, posolíte, necháte chvíli, nacpete do sklenic, necháte 3-5 dní v teple a konzumujete, aby se to odlišilo od běžného kvašeného zelí, které kvasí v sudech od podzimu, až ….. než se sní. Pro doplnění: ferment je kvasit, ale v první řadě nabízí anglickoanglický slovník od Longmana ovoce, pivo, víno – čili přeměnu cukru na alkohol. Takže kvašení zdar

Napsat komentář