Úžasný recept z jednoho hrnce!
Chtěla jsem si zas po dlouhé době provonět byt Itálií a tak jsem oprášila recept na Ratatouille :). Jen abych celé jídlo doplnila o bílkoviny a další potřebné živiny přidala jsem k zelenině nakonec i žampióny a fazole. Celý recept jsem rovněž upravila tak, abych si ho mohla dát při své výzvě Zdravě do plavek.
Ratatouille s fazolemi
4 porce | příprava: 20 minut + pečení 1 a půl hodiny | SNADNÉ
- 4 lžíce zdravého tuku (olivový extra panenský olej)
- 1 cuketa
- 1 lilek
- 2 jarní cibulky
- 5 rajčat
- 2 papriky
- 6 žampionů
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky provensálského koření
- 2 plechovky červených fazolí
- sůl a pepř
Postup:
Postup je úžasně jednoduchý, prostě všechnu zeleninu nakrájíte na kostičky, dáte do jednoho hrnce (já používám litinový), zakápnete olejem a přidáte všechno koření. Hrnec jsem zakryla a dala do vyhřáté trouby na 200°C a zakryté jsem zeleninu pekla 30 minut. Poté jsem nechala zeleninku v troubě ještě 1 hodinu a už odkrytou :). Chvilku před koncem pečení jsem do směsi zamíchala fazole a osolila. No a je hotovo, jednoduché a výborné jídlo ;).
[…] Ratatouille s fazolemi […]