
Pohanky se nemusíte bát, je chuťově moc dobrá a plná zdravý prospěšných látek.
Na pohankové rizoto určitě doporučuju uvařit si pohanku lámanku. Uvařená lámanka je taková kašovitá, díky luteinu, který obsahuje a výsledné rizoto má krásně krémovou konzistenci.
Mrkni co je přesně výzva Zdravě do plavek.
Pohankové rizoto
4 porce | příprava: 40 minut | SNADNÉ
- 1 hrníček pohanky lámanky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lilek
- lžička saturejky
- sůl
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
Nejprve jsem si dala vařit pohanku lámanku, podle návodu, zvlášť do kastrůlku. Poté jsem si rozehřála na pánvi olej a osmahla do zlatova cibulku nakrájenou nadrobno. Následně jsem přidala hlívu a nechala ji pěkně opékat. Mezitím jsem si připravila všechnu zeleninu na drobné kostičky a postupně jsem přidala do pánve obě papriky, lilek a zasypala saturejkou. Vše jsem pod pokličkou nechala pozvolna dusit do měkka. Nakonec jsem směs dosolila a přidala uvařenou lámanku. Vzniklo mi výborné rizoto s perfektní konzistencí :).
[…] Pohankové rizoto […]
[…] Pohankové rizoto […]