Pohankové rizoto | Zdravě do plavek

Pohanky se nemusíte bát, je chuťově moc dobrá a plná zdravý prospěšných látek.

Na pohankové rizoto určitě doporučuju uvařit si pohanku lámanku. Uvařená lámanka je taková kašovitá, díky luteinu, který obsahuje a výsledné rizoto má krásně krémovou konzistenci.

Mrkni co je přesně výzva Zdravě do plavek.

Pohankové rizoto

4 porce | příprava: 40 minut | SNADNÉ

  • 1 hrníček pohanky lámanky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lilek
  • lžička saturejky
  • sůl
  • jarní cibulka na ozdobu

 

Postup:

Nejprve jsem si dala vařit pohanku lámanku, podle návodu, zvlášť do kastrůlku. Poté jsem si rozehřála na pánvi olej a osmahla do zlatova cibulku nakrájenou nadrobno. Následně jsem přidala hlívu a nechala ji pěkně opékat. Mezitím jsem si připravila všechnu zeleninu na drobné kostičky a postupně jsem přidala do pánve obě papriky, lilek a zasypala saturejkou. Vše jsem pod pokličkou nechala pozvolna dusit do měkka. Nakonec jsem směs dosolila a přidala uvařenou lámanku. Vzniklo mi výborné rizoto s perfektní konzistencí :).

 

2 komentáře u „Pohankové rizoto | Zdravě do plavek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *