Svíčková omáčka – netradiční tradice

Posledních pár dnů u nás doma jedeme Whole30. Nakonec jsem hodně překvapená co se dá vše vařit i když se musíte omezit jen na maso, zeleninu a ovoce :).

Zkusili jsme si udělat Svíčkovou omáčku. Vzala jsem tradiční rozpis surovin a zvolila netradiční metodu :). Protože, když jedete Whole30 na běžné knedlíky a smetanu můžete zapomenout. Zkusili jsme svíčkovou udělat tak, aby ani jedno nebylo potřeba a povedlo se!

Máte odvahu se do toho pustit?

 

Svíčková omáčka

4 porce | příprava: 1 hodina + 2 hodiny pečení | PRACNĚJŠÍ

  • 4 lžíce olivového oleje (Extra panenského)
  • 1 kg hovězí plece
  • 2 cibule
  • 1 malý celer
  • 3 petržele
  • 6 mrkví
  • 3 řapíky celeru
  • 2 lžičky tymiánu
  • 0,5 l vody
  • sůl

2 balíčky koření

  • obvaz
  • niť
  • 2 bobkové listy
  • 8 kuliček nového koření
  • 14 kuliček pepře

(Koření rozdělte na půl do dvou balíčků)

 

Celý postup ve videonávodu 🙂

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *