Posledních pár dnů u nás doma jedeme Whole30. Nakonec jsem hodně překvapená co se dá vše vařit i když se musíte omezit jen na maso, zeleninu a ovoce :).
Zkusili jsme si udělat Svíčkovou omáčku. Vzala jsem tradiční rozpis surovin a zvolila netradiční metodu :). Protože, když jedete Whole30 na běžné knedlíky a smetanu můžete zapomenout. Zkusili jsme svíčkovou udělat tak, aby ani jedno nebylo potřeba a povedlo se!
Máte odvahu se do toho pustit?
Svíčková omáčka
4 porce | příprava: 1 hodina + 2 hodiny pečení | PRACNĚJŠÍ
- 4 lžíce olivového oleje (Extra panenského)
- 1 kg hovězí plece
- 2 cibule
- 1 malý celer
- 3 petržele
- 6 mrkví
- 3 řapíky celeru
- 2 lžičky tymiánu
- 0,5 l vody
- sůl
2 balíčky koření
- obvaz
- niť
- 2 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 14 kuliček pepře
(Koření rozdělte na půl do dvou balíčků)
Celý postup ve videonávodu 🙂